Verslag Jeugdcompetitie U17 Meppel 25 juni 2017

Verslag Jeugdcompetitie U17 Meppel 25 juni 2017 Disc Devils Twente EnschedeHet is alweer de vierde en laatste dag van de Outdoor Jeugdcompetitie U17. Op de laatste speeldag gaat de verdeling in divisies op de schop en spelen de bovenste acht teams een bracket. De onderste vier teams spelen in een poule tegen elkaar. Op basis van onze resultaten van de eerste drie competitiedagen zijn wij ingedeeld in de poule.

De hoogst haalbare eindklassering dit jaar zou hierdoor plek negen zijn. Gezien onze tegenstanders zou dit moeten lukken. Al zijn natuurlijk resultaten behaald in het verleden geen garantie voor de toekomst.

Disc Devils Twente U17 – Crunch U17 3 (11-6)

We begonnen zeer goed aan de wedstrijd en gaven Crunch weinig mogelijkheden om tot scoren te komen. Door het grote aantal gemiste kansen van onze kant was het bij rust slechts 5-1 in ons voordeel. In het tweede deel van de wedstrijd kwam Crunch onder de bezielende coaching van Ted Beute steeds beter in hun spel. Uiteindelijk bleek onze prestatie van eerste helft van doorslaggevende aard.

Disc Devils Twente U17 – Crunch U17 4 (12-2)

Aurora-Airborn moest wegens een groot aantal afwezigen één team uit de competitie terugtrekken. De tweede wedstrijd werd in plaats daarvan gespeeld tegen een gelegenheidsformatie van spelers van Crunch. Het was vanaf het begin duidelijk dat zij niet zo goed op elkaar ingespeeld waren. De wedstrijd werd dan ook op ervaring en tactiek door ons gewonnen.

Disc Devils Twente U17 – UFO U17 (10-2)

De laatste wedstrijd van de dag begon in de stromende regen. Voor de toeschouwers die de regen trotseerden, was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ondanks dat wij duidelijk een maatje te groot waren, vocht UFO voor wat het waard was. Daarbij hadden zij ook geen geluk met het vangen van de disc in onze eindzone. Door de regen was de schijf blijkbaar te glad voor hun geworden.

De competitie werd door ons met drie overwinningen afgesloten. Van alle twaalf door ons gespeelde wedstrijden hebben wij negen keer gewonnen. Slechts drie keer werd er verloren. Een resultaat waar we als team trots op mogen zijn.