Disc Devils in Oranje

Disc Devils Twente Enschede Ultimate Frisbee Nederlands elftal
Hey, wij zijn Nienke en Jenniquè, wij hebben deze zomer op het EK gespeeld en zijn met de gouden medaille thuis gekomen. We speelden in de U17 meiden, een groep van tien meiden van 12 tot 16 jaar.

Het was superleuk, maar het was ook een vermoeiende week met een temperatuur rond de 40 graden. We hebben zeven wedstrijden gespeeld waarvan vijf poulewedstrijden, dit waren de uitslagen:

  • Nederland – Groot-Brittannië 14 – 11
  • Nederland – Oostenrijk 13 – 10
  • Nederland – Frankrijk 13 – 8
  • Nederland – Duitsland 8 – 9
  • Nederland – Zweden 15 – 4

Wij werden eerste in de poule. Daardoor speelden wij de halve finale tegen Frankrijk en die wonnen we met 15 – 7. Yes, we stonden tegen al onze verwachtingen in in de finale. De finale was erg spannend. Er waren veel toeschouwers en er was zelfs een livestream.

In het begin ging het heel gelijk op maar toen begonnen we uit te lopen. Met half time stond het 8 – 4 voor ons. De einduitslag werd 13 – 8. Toen het laatste punt gescoord was rende iedereen het veld op. Wow Europees kampioen!!! Het was misschien niet makkelijk op sommige momenten, maar het was een geweldige week waarin we veel geleerd hebben. En wij hadden het niet willen missen.

Nienke en Jenniquè

0 / 0
PrevNext