Wedstrijden spelen

Wedstrijden voor volwassen spelers

De Nederlandse Frisbee Bond (NFB) organiseert voor volwassenen drie competities per jaar:

1. – Indoor competitie: 5 tegen 5 in een sporthal. Er wordt gespeeld op vier zondagen in de periode november t/m februari. Er is zowel een open competitie als een damescompetitie.

2. – Outdoor competitie: 7 tegen 7 op een voetbalveld. Er wordt gespeeld op vier zondagen in de periode maart t/m juni. Er is zowel een open competitie als een damescompetitie.

3. – Mixed competitie: 7 tegen 7 op een voetbalveld, waarbij er steeds minimaal 3 dames op het veld moeten staan. Er wordt gespeeld op drie zondagen in de periode augustus t/m oktober.

Daarnaast zijn er meerdere één- of tweedaagse toernooien die door verschillende verenigingen georganiseerd worden.

Disc Devils Twente doet in principe aan alle competities mee. Voor de indoor competitie hebben we meestal twee teams en voor de outdoor competitie één of twee teams. Deelname aan de mixed competitie is afhankelijk van het aantal dames dat competitie wil spelen. Soms vormen we hiervoor samen met spelers van een andere vereniging een team.

Bij voldoende belangstelling doen we ook mee aan een aantal nationale en internationale toernooien. Bovendien organiseren we zelf een internationaal toernooi in februari, genaamd Devils’ Heaven.

Wedstrijden voor jeugdspelers van 13 t/m 20 jaar

De Nederlandse Frisbee Bond (NFB) organiseert voor jeugdspelers van 13 t/m 20 jaar:

1. – Indoor competitie: 5 tegen 5 in een sporthal. Er wordt gespeeld op vier zondagen in de periode november t/m februari. Er is alleen een open competitie, waarin zowel jongens als meisjes spelen.

2. – Outdoor competitie: 5 tegen 5 op een voetbalveld. Er wordt gespeeld op vier zondagen in de periode maart t/m juni. Er is alleen een open competitie, waarin zowel jongens als meisjes spelen.

3. – NJK Beach: 5 tegen 5 op zand. Er wordt gespeeld op een zondag rond de zomervakantie. Het is een open toernooi, waarin zowel jongens als meisjes spelen.

4. – Valley Frisbee Games: 5 tegen 5 op een voetbalveld. Er wordt gespeeld op een zondag in september. Het is een open toernooi, waarin zowel jongens als meisjes spelen. Aan dit toernooi doen ook scholenteams mee.

Onze jeugdafdeling heeft één team dat meedoet aan alle jeugdcompetities en -toernooien. We proberen minimaal 1x per jaar een competitiedag naar Enschede te halen.

Wedstrijden voor jeugdspelers t/m 13 jaar

De Nederlandse Frisbee Bond (NFB) organiseert voor jeugdspelers t/m 13 jaar:

1. – Indoor jeugdspeeldagen: 3 tegen 3 in een sporthal. Er worden drie van dit soort dagen georganiseerd in de periode november t/m januari. Spelers schrijven zich per dag individueel in, waarna er iedere dag weer nieuwe gelegenheidsteams gemaakt worden van ongeveer gelijk niveau.

2. – Outdoor jeugdspeeldagen: 3 tegen 3 op een voetbalveld. Er worden vier van dit soort dagen georganiseerd in de periode maart t/m juni. Spelers schrijven zich per dag individueel in, waarna er iedere dag weer nieuwe gelegenheidsteams gemaakt worden van ongeveer gelijk niveau.

3. – NJK indoor: 3 tegen 3 in een sporthal. Er wordt gespeeld op een zondag in februari. Hier wordt gespeeld met clubteams met zowel jongens als meisjes.

4. – NJK beach: 3 tegen 3 op zand. Er wordt gespeeld op een zondag rond de zomervakantie. Hier wordt gespeeld met clubteams met zowel jongens als meisjes.

5. – NJK outdoor: 3 tegen 3 op een voetbalveld. Er wordt gespeeld op een zondag in september. Hier wordt gespeeld met clubteams met zowel jongens als meisjes. Aan dit toernooi doen ook scholenteams mee.

Aan de meeste jeugdspeeldagen doen een aantal spelers van ons mee. Sommige leden gaan altijd, anderen maar twee keer per jaar. Ook aan de NJK’s doen we meestal met één team mee. We proberen minimaal één keer per jaar een jeugdspeeldag naar Enschede te halen.

Klik op onderstaande links voor:
1. informatie voor jeugdleden
2. de officiële spelregels (Engels)
3. het jeugdreglement U20
4. het jeugdreglement U13