Jeugdcompetitie U13 Enschede 13 november 2016

Jeugdcompetitie Ultimate Frisbee Enschede 13 november 2016 Disc Devils Twente Op 13 november kwamen er jeugdspelers in de leeftijdscategorie U13 (tot 13 jaar dus) uit heel Nederland naar Enschede. Nadat een aantal volwassen leden het spreekwoord ‘vele handen maken licht werk’ waargemaakt hadden bij het markeren van de velden (bedankt jongens!), kon de jeugd aan de slag.

Jeroen, Joris, Jorn, Kyan en Taetae vormden samen een hecht team en je kon zien dat er het laatste half jaar tijdens de training veel aandacht is besteed aan het maken van goede cuts om vrij te komen. Ook waren er goede diepe worpen te zien van Jeroen, liep Joris steeds op het juiste moment vrij in het eindvak, was Taetae sterk in het middenveld, kwam Kyan als een duveltje uit een doosje om de schijf voor de neus van de aanvallers weg te tikken en zagen we weer een paar spectaculaire layouts van Jorn!

Helaas was UFO in de eerste wedstrijd steeds net iets sneller in de verdediging, waardoor zij de winst pakten met 9-2. In de tweede wedstrijd bleek ook SpinAir sterker te zijn: 7-3. Maar daarna kwam ons team goed op dreef: de tweede wedstrijd tegen UFO was hartstikke spannend en eindigde uiteindelijk in 8-8. In de laatste wedstrijd van de dag begon de vermoeidheid toe te slaan, iets waar SpinAir met 3 wisselspelers minder last van had. De winst ging dan ook naar dit laatste team.

Veel verloren dus vandaag, maar desondanks begonnen onze spelers ieder punt weer met dezelfde grote inzet. Top jongens!

Simone Muskee