NJK Beach Kijkduin
8 en 9 september 2018

NJK Beach 2018 Ultimate Frisbee Disc Devils Twente

In het weekend van 8 en 9 september 2018 werd het jaarlijkse NJK Beach in Kijkduin georganiseerd. Vorig jaar was het een regenachtige en vooral winderige aangelegenheid waardoor het spelen van ultimate frisbee erg lastig was.

Afgaande op de weersvoorspellingen zouden de speelomstandigheden deze editie niet veel beter worden. Op zaterdagochtend zijn we met z’n allen in alle vroegte vertrokken uit Enschede (07.15 uur). Eenmaal aangekomen in Den Haag hebben wij op de camping samen de tenten opgezet, waarna we naar het strand zijn gegaan.

Daar werd het al snel duidelijk dat de wind een zeer belangrijke spelbepalende factor zou zijn. Gelukkig hoefden we niet direct de eerste wedstrijd te spelen en konden we nog even oefenen met het gooien tegen de wind in. Al snel bleek dat de schijf vaak alle kanten op ging en vooral niet de juiste kant. Hier werd veel om gelachen en de stemming zat er vanaf het begin al goed in.

Na een korte teambespreking, waarbij vooral de onderlinge sfeer centraal stond, de teamgeest de boventoon voerde en een goede spirit als doel werd gesteld, begonnen we aan onze eerste wedstrijd. Geheel volgens inmiddels traditie verliezen wij onze eerste wedstrijd wanneer wij spelen op een andere ondergrond dan we daarvoor opgespeeld hebben. De tweede en derde wedstrijd gingen speltechnisch veel beter. We boden ook goed tegenstand. Helaas maakten wij een aantal slordige en onnodige fouten waardoor wij het ons nog eens extra moeilijk maakten. De wedstrijden gingen jammer genoeg verloren, maar het zelfvertrouwen groeide. Hetzelfde gold voor de teamgeest en de spirit! Bij de laatste wedstrijd van de dag waren we lichamelijk niet meer in staat om de benodigde inspanning te leveren. Ondanks het verlies in deze partij gingen we moe maar voldaan terug naar de camping.

Nadat iedereen zich had opgefrist zijn we gezellig met z’n allen uit eten geweest. Alle deelnemers van het NJK zaten bij elkaar in het restaurant. Geheel volgens de teamgeest wilden de DDT-ers (met Vertigo) alleen maar samen aan één tafel zitten (okay twee tafels naast elkaar is ook goed). Na het eten (en natafelen) verlieten wij als laatste het restaurant (net voor sluitingstijd en op verzoek van de organisatie). Het was natuurlijk veel te vroeg om naar de tent te gaan. Dus gingen we naar het strand, even naar zee en in het donker met een frisbee gooien. Willen we nu dan terug naar de tent? Nee hoor, iedereen wilde nog wel wat doen. Zo eindigden we na een avondwandeling over het strand in Kijkduin op een terrasje om nog wat te drinken. Gezellig! Om 22.30 uur kwamen weer terug op de camping. Dag één zat erop!

Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, was iedereen zondagochtend om acht uur weer klaar om naar het ontbijt te gaan. Niet allemaal even wakker, maar na een kleine wandeling zaten we dan toch als eerste op het terras van het strandpaviljoen. Na het eten en het opruimen van de tent moesten we nog vier wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd werd direct gewonnen. Bij de tweede en derde partij waren de tegenstanders veel beter. Zij speelden dan ook in de finale tegen elkaar. De laatste wedstrijd werd een lichamelijke slijtageslag. Met de laatste krachtsinspanningen probeerden we nog de wedstrijd naar onze hand te zetten. Uiteindelijk moesten we toch onze meerdere erkennen.

Nadat we onze spullen verzameld hadden, nog wat gedronken hadden en samen tot de conclusie gekomen waren dat we er dit weekend een gezellige boel van hadden gemaakt gingen we naar de prijsuitreiking.

Wanneer je eervol achtste wordt en de SPIRITPRIJS wint, is dat een mooie afsluiting van een topweekend.