Verslag Jeugdcompetitie U17 Groningen 15 januari 2017

Sneeuw en gladheid
Vanuit een redelijk tot goed sneeuwvrij Enschede vertrokken we toch in alle vroegte maar met de trein naar Groningen. Al gauw bleek dat dit een goede keus was want het landschap kleurde steeds witter en witter naarmate we dichter in de buurt van Groningen kwamen. In Groningen was duidelijk niet gestrooid, alles was wit en de wegen dus aardig glad. De rest van het team kwam met de auto en had duidelijk hinder ondervonden van sneeuw.

Afhaken Airborn 2
Onderweg kregen we het nieuws dat Airborn 2 niet voldoende spelers had en zich voor deze competitiedag moest terugtrekken. Met dank aan Daan werd heel snel een vervangend wedstrijdschema opgesteld en kon de dag op tijd beginnen. Een wedstrijdschema met minder wedstrijden, die wel langer duren.

RTV Noord – Ultimate Frisbee op TV
De locatie was goed geregeld door Gronical Dizziness en alles ging, met een kleine vertraging halverwege, exact volgens de planning. De vertraging werd veroorzaakt door tv-opnames van RTV Noord. Hier maakte natuurlijk niemand een probleem van.

Gronical Dizziness
We begonnen uitstekend aan onze eerste wedstrijd tegen Gronical Dizziness. Ondanks de einduitslag van 12-2 hebben we niet slecht gespeeld en mooie combinaties laten zien. Iedereen was dan ook positief.

Airborn 3
Met vertrouwen begonnen we aan de tweede wedstrijd tegen Airborn 3. Deze partij hebben we uiteindelijk met 8-4 verloren, maar hier had duidelijk meer ingezeten. We boden goed tegenstand en met een beetje meer geluk hadden we er een gelijkspel uit kunnen halen. Langzamerhand komt er met de hulp van Chris steeds meer lijn in het spel. De inzet was perfect en ook hier lieten we mooie worpen en onderscheppingen zien.

UFO
De laatste wedstrijd was tegen UFO, de koploper van onze divisie. Een wedstrijd waar Chris niet veel vertrouwen in had. Wanneer we één punt zouden scoren was hij tevreden. Hij had de woorden nauwelijks uitgesproken of het punt was een feit, met hilariteit op en naast het veld tot gevolg. Hoewel de fysieke ongemakken van de langere tijdsduur van de wedstrijden voelbaar waren, ging men op karakter verder. Dat de wedstrijd verloren werd met 12-2 kon niet worden voorkomen, maar de stijgende lijn in het vertoonde spel zorgde wederom voor vertrouwen en optimisme binnen het team en bij de toeschouwers.

Geslaagde dag
Kortom op meerdere punten een geslaagde competitiedag! Super gespeeld Koen, Selena, Fiona, Jennifer, Vera, Connor en Anna. Chris wederom bedankt!

Lodi Meijer