Clinics op de Social Inclusion Games
31 juli 2018

Social Inclusion Games 2018 - Disc Devils Twente Ultimate Frisbee

Van 29 juli t/m 4 augustus werden de Social Inclusion Games in Enschede georganiseerd. De happening vond plaats op het Diekmanterrein. Aangezien dit één van onze vaste trainingslocaties is, werden wij direct uitgenodigd om mee te doen.

De deelnemers uit heel Europa werden uitgenodigd via welzijns-, zorg- en opvangorganisaties om een week lang te sporten in Olympische sferen. De activiteiten hebben te maken met sport, spel, samen zijn, beweging en gezondheid. Voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van welzijn, opvang en beschermd wonen werden ook workshops gehouden.

Onze vereniging heeft één dag lang met veel enthousiasme clinics verzorgd voor beide groepen deelnemers. In eerste instantie werd er geoefend op het gooien met een frisbee en het tweede deel bestond uit het spelen van een echte wedstrijd. Uiteraard stond de voor de sport zo kenmerkende Spirit of the Game centraal.

De organisatie van de Social Inclusion Games vond het unieke karakter van de Spirit of the Game van grote waarde en heeft het bij elke sport aan de spelregels toegevoegd. Hier zijn wij natuurlijk erg trots op.

Voor iedereen was het een warme, zonnige en vooral geslaagde dag!