Trainingsdag Jeugd met CSI Kamen
10 juni 2018

Trainingsdag Disc Devils Twente CSI Kamen Enschede Ultimate Frisbee

In januari van dit jaar hebben wij met veel plezier deelgenomen aan het jeugdtoernooi Tatort dat CSI Kamen jaarlijks organiseert. Tijdens het toernooi hebben Uwe (CSI Kamen) en Lodi (Disc Devils Twente) al gesproken over een activiteit die beide verenigingen samen in de toekomst zouden kunnen gaan doen.

Na verder overleg was op 10 juni de eerste gezamenlijke trainingsdag in Enschede een feit. Op een sportveld van V.V. Zuid-Eschmarke heeft de jeugd van zowel de U13 als de U17 van beide verenigingen samen een uitgebreide trainingsdag doorlopen.

De dag begon om ongeveer kwart over tien met een eerste aarzelende kennismaking. Mede door de verschillende talen was het van beide kanten vooralsnog in het begin elkaar voorzichtig aftasten. Het ijs werd gelukkig al snel gebroken tijdens het boter, kaas en eierenspel (tic-tac-toe). In eerste instantie waren het nog “veilige” teams met spelers van de eigen vereniging, maar al gauw liep alles dwars door elkaar heen.

In een ontspannen sfeer deed iedereen met enthousiasme (elkaar aanmoedigen en high fives) mee aan de oefeningen, waarvan de moeilijkheidsgraad gedurende de dag steeds verder werd opgebouwd. Na de lunch waarbij we elkaar getrakteerd hebben op diverse lekkernijen volgde het tweede deel van de trainingsdag die natuurlijk werd afgesloten met het spelen van diverse wedstrijden.

Bij de nabespreking bleek dat iedereen een erg leuke dag had gehad. Zowel de kinderen als de organisatie vonden dat het dan ook zeker voor herhaling vatbaar was. Na het uitreiken van het deelnemerscertificaat ging iedereen om ongeveer half vier moe maar voldaan huiswaarts.

Inmiddels zijn de gesprekken gaande voor een herfsteditie van de trainingsdag. Dit belooft weer veel goeds!

Lees hier het verslag dat door CSI Kamen is gemaakt.