DDT Pasen 2021

Helaas is corona nog steeds onder ons en kon voor de tweede keer het gebruikelijke pannenkoekenfestijn met Pasen niet doorgaan. Gelukkig hadden we een leuk alternatief voor jong en oud!

De jongste leden (de U11) hebben een heuse speurtocht volbracht. Het doel was de sleutel van de schatkist te bemachtigen. Hiervoor moesten ze niet alleen de plek van de sleutel opspeuren, maar ook een code kraken. De sleutel zat zelf namelijk weer in een pot met een cijferslot. En de code was verpreid over een stel eieren, elk van welk óók weer verstopt.

Een stel opdrachten in ruil voor hints kwam eraan te pas. Maar dit alles bleek een peulenschilletje voor deze slimme koppies. Ze losten de puzzeltjes snel op, en haalden de Paashaas zowat weer in! En dat alles op een gure ochtend, waarop zelfs hagel nooit ver weg was. Aan teamspirit en inzet ontbreekt het onze U11 niet 🙂 En de Paashaas heeft genoteerd: volgend jaar wordt het een graadje moeilijker!

De oudere leden trokken zich wat meer aan van het weer, en hebben hun activiteit een dagje naar voren gehaald. En dat trof, want het was toen droog en soms zelfs zonnig. De eieren lagen kriskras door de binnenstad verstopt en ook deze moesten met hints worden gevonden. De lastigere waren crypisch omschreven of wel érg goed weggestopt. Bovendien moest je er als de kippen bij zijn, want dit jaar was er meer concurrentie in het spel en kon je elkaar de loef afsteken. Nuja, eind goed al goed, want iedereen ging met een mooie buit naar huis.

Bedankt aan allen die meededen!

Disc Devils Twente Pasen