Verslag Jeugdcompetitie U17 Veenendaal 19 maart 2017

Ultimate frisbee Disc Devils Twente Enschede Verslag Jeugdcompetitie U17 Veenendaal 19 maart 2017De deelname van onze vereniging aan de Nederlandse Outdoor Jeugdcompetitie U17 blijft dit jaar beperkt tot één team. De doorstroom naar de volwassenen zorgt ervoor dat we met een jonge groep aan de lijn staan. Het is een groep die vorig jaar voor het eerst in ons tweede jeugdteam heeft samengespeeld en aan elkaar heeft mogen wennen. De speelpatronen en vastigheden begonnen aan het einde van de afgelopen Indoor jeugdcompetitie heel langzaam vorm te krijgen.

Natuurlijk was iedereen nieuwsgierig hoe het op de eerste dag zou gaan. De eerste dag was vooral een winderige dag. De schijf vloog vaak alle kanten op. Gelukkig hadden alle teams hier last van en kon dat niet als excuus voor het soms matige spel worden aangevoerd.

Disc Devils Twente U17 – Crunch 3 U17 (5-1)

De eerste wedstrijd begonnen wij voortvarend en al snel hadden wij een mooie voorsprong opgebouwd. De tegenstander, Crunch 3 U17, kreeg daarna meer grip op het spel en de wind waardoor de voorsprong wel bleef, maar niet meer zo ver opliep. Het was verder een wedstrijd met veel turnovers. De stemming zat er goed in na een eerste overwinning.

Disc Devils Twente U17 – Aurora-Airborn U17 2 (9-4)

En één overwinning smaakt natuurlijk naar meer. De tweede wedstrijd was er één met twee gezichten. Aurora-Airborn U17 2 maakte het ons in het begin heel moeilijk en kwam dan ook terecht op voorsprong. Langzaam vochten wij ons terug in de wedstrijd en na een gelijke tussenstand was eigenlijk het verzet bij Aurora-Airborn gebroken en konden wij uitlopen naar een toch wel ruime overwinning.

Disc Devils Twente U17 – UFO U17 (6-4)

De laatste wedstrijd was van het begin tot het einde een hele spannende wedstrijd. UFO U17 en Disc Devils Twente waren erg aan elkaar gewaagd. Het was een gelijkopgaande strijd, die uiteindelijk in ons voordeel werd beslist. Een zwaarbevochten overwinning viel ons deel.

Niemand had vooraf durven dromen dat wij alle wedstrijden zouden winnen. De volgende competitiedag op 9 april 2017 beginnen wij een divisie hoger. Een topprestatie!

Lodi Meijer