Jeugdcompetitiedag Amsterdam

0 / 0
PrevNext

Ik was zondag 14 juni 2015 in Amsterdam bij Windmill. Dat is het grootste Ultimate Frisbee toernooi van Europa. Het was mijn eerste competitiedag. Ik zit namelijk nog niet zo lang op Ultimate Frisbee. Ik vond het heel erg leuk.

Ons team speelde drie wedstrijden in de categorie U20. We begonnen tegen de Almere Spinners, die wonnen we met 11-4. De tweede wedstrijd speelden we tegen FC Airborn uit Arnhem. Officieel hadden zij geen compleet team, maar ze leenden twee spelers van ons. Volgens de spelregels hebben zij dus eigenlijk met 15-0 verloren. Het was toch een spannende wedstrijd omdat Jos uit ons team, die heel goed is, nu met Airborn meedeed. De wedstrijd eindigde in een 11-10 overwinning. De laatste wedstrijd was tegen Aurora Ultimate. Die wedstrijd wonnen we met 10-6. Ik heb die dag ook twee punten gemaakt, dat vond ik heel erg cool!

Tussen de wedstrijden door hadden we heel lang pauze, één keer hadden we zelfs anderhalf uur pauze, dat was wel heel erg lang. In die pauze deed ik mee met een spel waarbij iemand de frisbee gooide en dan moesten de mensen die tussen de gooier en de vanger stonden hem doortikken.

Aan het eind van de competitiedag mocht iedereen nog een wedstrijdfrisbee uitzoeken. Een leuke herinnering aan een superleuke dag.

Aan het einde van de middag was er nog de finale van de nationale herenteams. Het was Groot Brittannië tegen Tsjechië. Bij die wedstrijd gooien ze echt heel erg snel en ver!!!!

Connor Meijer