Over Disc Devils Twente

Informatie over Disc Devils Twente Enschede

Oprichting Disc Devils Twente

De Drienerlose Frisbee Vereniging Disc Devils Twente is in 1990 opgericht door studenten van de Universiteit Twente. De tak van frisbee die door de leden het meest beoefend wordt, is de unieke teamsport Ultimate Frisbee.

Spelniveau

Het niveau van de spelers varieert van recreatief tot topniveau. Een aantal leden van de vereniging doet mee aan de Nederlandse frisbee competitie. Verschillende Disc Devils Twente spelers hebben zelfs deelgenomen aan EK’s en WK’s; bijvoorbeeld het WK op Hawaii in 2002 en het WK in Japan in 2013. In 2015 hebben meerdere jeugdspelers meegedaan aan het EK in Duitsland. Twee jeugdleden zijn met het Nederlands Team U17 in 2015 Europees Kampioen geworden.

Speellocaties

Wij hebben (nog) geen eigen veld en kantine. Dit houdt in dat wij buiten trainen op de velden van Sportclub Enschede in Enschede. De volwassenen trainen binnen voornamelijk in de Diekmanhal. De binnenlocatie van de jeugd is pas bij het begin van het indoorseizoen bekend. Onze outdoorcompetitiewedstrijden spelen wij buiten op de velden van V.V. Zuid Eschmarke in Enschede. De indoorcompetitiewedstrijden worden gespeeld in de Diekmanhal.

Devils’ Heaven en City League

Verder organiseren wij jaarlijks het Open Indoorkampioenschap: Devils’ Heaven. Aan dit evenement doen topteams uit binnen- en buitenland mee. Ter promotie van de frisbeesport vindt elk jaar gedurende drie avonden in Enschede de City League plaats. Iedereen die geïnteresseerd is in de frisbeesport kan dan tegen betaling van een minimale bijdrage meedoen aan een beginnerstoernooi. Uiteraard verzorgen wij een korte training, de speluitleg en de materialen.

Iedereen is welkom

Vanaf juni 2009 is de vereniging niet langer alleen toegankelijk voor studenten. Iedereen die de frisbeesport een warm hart toedraagt is bij ons welkom. Wil je de sport uitproberen? Geef je dan HIER op voor een gratis training!