Eerste competitiedag
Indoor Jeugd U17
4 november 2018

Indoor Jeugdcompetitie U17 Ultimate Frisbee Disc Devils Twente CSI Kamen

Met Anna en Luisa van CSI Kamen uit Duitsland in ons team beginnen wij de Indoor Jeugdcompetitie U17 in Amsterdam. Afgaande op de eerdere wedstrijdresultaten zijn wij ingedeeld in de tweede divisie.

In de wedstrijd tegen AUC Energy moeten we duidelijk wennen aan de ondergrond en aan elkaar. Alhoewel wij als verenigingen (CSI Kamen en Disc Devils Twente) dit jaar wel samen getraind hebben, is samen een wedstrijd spelen toch iets anders. We spelen gehaast en daardoor ook erg slordig. Gelukkig heeft de tegenstander het vizier ook niet op scherp staan en blijft het een gelijkopgaande strijd die wij uiteindelijk misschien wel onnodig verliezen.

De verbeterpunten uit de eerste wedstrijd worden goed opgepakt. De tweede partij tegen Gronical Dizziness gaat een stuk beter. We hebben meer rust in ons spel en we vangen ook veel meer schijven. Verder spelen we een zoneverdediging waar Gronical Dizziness veel moeite mee heeft. Zij maken behoorlijk wat fouten waardoor we de wedstrijd tegen onze verwachting in toch vrij eenvoudig weten te winnen.

Indoor Jeugdcompetitie U17 Ultimate Frisbee Disc Devils Twente CSI Kamen

Door de winst in de tweede wedstrijd en het feit dat wij in no time met vier nul voor staan tegen FC Airborn, sluipt de overmoedigheid in het team. Wij laten daardoor FC Airborn volledig terugkomen in de wedstrijd. En dat is jammer want nu wordt het tegen het einde van de partij toch nog spannend. De overwinning wordt dan wel over de streep getrokken, maar het had voor hetzelfde geld ook anders kunnen uitpakken.

De laatste wedstrijd spelen we tegen een wederom een team van AUC. Force blijkt van gelijkwaardige sterkte te zijn als Energy. Geconcentreerd beginnen we aan de wedstrijd, maar gaandeweg de partij worden we onzorgvuldiger. Kansen worden niet allemaal benut en Force maakt daar goed gebruik van. Ook weten zij onze zoneverdediging met enige regelmaat kapot te spelen. Met goed samenspel en een nog betere eindpass is de derde overwinning van de dag een feit.

Met drie overwinningen en een eerste plaats in de klassering voor de Spiritprijs komt er een einde aan de Nederlands Duitse samenwerking op dag één van de competitie. Wij bedanken Anna en Luisa voor hun inzet en gezelligheid!

Disc Devils Twente – AUC Energy 3-6
Disc Devils Twente – Gronical Dizziness 9-3
Disc Devils Twente – FC Airborn 7-5
Disc Devils Twente – AUC Force 9-6

Lees hier wat onze Duitse frisbeevrienden schreven.

Indoor Jeugdcompetitie U17 Ultimate Frisbee Disc Devils Twente CSI Kamen