Tatort Kamen 5. Fall
12 januari 2019

CSI Kamen Tatort 2019 Disc Devils Twente Enschede

Op 12 januari 2019 was de alweer vijfde editie van het indoorjeugdtoernooi van CSI Kamen in Kamen (Duitsland). In 2018 hebben wij hieraan voor de eerste keer met ons U17 team meegedaan. Helaas hadden wij dit jaar niet voldoende spelers beschikbaar voor een compleet eigen team. Gelukkig konden een aantal enthousiastelingen van onze vereniging meespelen met het U17 team van CSI Kamen.

CSI Kamen – Äitschbees 4-5
In de eerste wedstrijd kwamen wij moeizaam op gang. We stonden al snel op achterstand, maar na een kleine tactische wijziging kwamen wij weer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk bleek dat we helaas niet genoeg tijd meer hadden om de achterstand helemaal goed te maken.

CSI Kamen – UFO 5-4
De tweede wedstrijd tegen UFO (uit Utrecht) ging gelijk op. De teams waren aan elkaar gewaagd en de sportieve strijd werd uiteindelijk met een minimale voorsprong in ons voordeel beslist.

CSI Kamen – AUC 4-5
Bij de laatste poulewedstrijd stond de plaats in de eindrangschikking binnen de poule op het spel. Door de uitslagen van de andere poulewedstrijden konden wij zelfs nog eerste in de poule worden. Deze wedstrijd moest dan wel worden gewonnen. We begonnen goed, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werden we wat nerveuzer en maakten we onnodige fouten, die door de tegenstander werden afgestraft. Geheel onnodig werd deze wedstrijd verloren. Op de foutjes na speelden wij een erg goede wedstrijd.

CSI Kamen – Nullacht 8-2
Uiteindelijk werden wij derde in de poule en moesten wij aantreden tegen Nullacht in de strijd om de plaatsen 5 t/m 8. Deze wedstrijd werd op eenvoudige wijze door ons gewonnen. Het krachtsverschil tussen de teams was te groot. Hierop volgde de wedstrijd tegen wederom AUC voor de vijfde plaats.

CSI Kamen – AUC 3-5
De tweede wedstrijd tegen AUC was spannend. Jammer genoeg waren wij ook nu weer slordig in de passing. Ook hadden we moeite met de verdediging die AUC neerzette. We lieten ons meeslepen in hun gevecht in plaats van ons eigen spel te spelen. Een echte revanche zat er dus niet in en de zesde plek was het hoogst haalbare. Na afloop was iedereen toch wel tevreden, al had er misschien toch wel iets meer in kunnen zitten.

We zullen het volgend jaar zien tijdens de zesde editie van Tatort op 11 januari 2020!

Poule Holmes
CSI Kamen – Äitschbees 4-5
CSI Kamen – UFO 5-4
CSI Kamen – AUC 4-5

Plaats 5-8
CSI Kamen – Nullacht 8-2
CSI Kamen – AUC 3-5

Eindresultaat is de zesde plaats.

20190112 Tatort CSI Kamen Disc Devils Twente teamfoto

Lees hier het verslag dat door CSI Kamen is gemaakt.