Verslag NJK Beach Kijkduin 9 en 10 september 2017

NJK Beach Kijkduin 2017 Disc Devils Twente Ultimate Frisbee EnschedeOp 9 en 10 september 2017 vond het Nederlands Jeugdkampioenschap Beach plaats in Kijkduin.

Gezien de langdurige regenval in Kijkduin was het tot op het laatste moment onduidelijk of het door zou gaan. Op zaterdag 9 september om half acht ‘s ochtends kregen wij alsnog groen licht om naar Kijkduin af te reizen.

De regen onderweg voorspelde niet veel goeds maar eenmaal aangekomen klaarde het weer aanzienlijk op. We konden na het opzetten van de tenten ons klaar gaan maken voor de wedstrijden.

In het begin was het onwennig om op het strand te spelen. Niet alleen het zand maar ook de wind vormden extra obstakels tijdens het spel. Gaandeweg de middag kwamen wij beter in ons doen en konden wij het de tegenstanders toch wel lastig maken. Het niveauverschil bleek te groot om de partijen naar onze hand te zetten, maar we werden met een aantal mooie acties en punten toch beloond voor onze inzet en spirit.

Na nog van het strand en de zee te hebben genoten, werd de dag afgesloten met een pizza party. ‘s Avonds werden oud-teamgenoten bezocht die ook op dezelfde camping stonden en meededen aan Monsterball (een ander frisbeetoernooi dat gelijktijdig werd gehouden in Kijkduin).

De volgende ochtend moesten we vroeg opstaan omdat de eerste wedstrijd al om tien uur op het programma stond. We spraken af dat we om acht uur zouden ontbijten dus voor die tijd aankleden, douchen en de tent opruimen. Om kwart voor acht stond iedereen klaar!!!! De begeleiding was positief verrast!

Bij het strand aangekomen bleek dat de wind aanzienlijk harder was dan de dag ervoor. Gedurende de dag werd dit alleen maar erger. Van serieuze wedstrijden was eigenlijk al snel geen sprake meer omdat tegen de wind inspelen gewoon onmogelijk was. Desondanks bleef iedereen positief en werd er veel gelachen om de rare capriolen die de schijf door de lucht maakte. Ook op de tweede dag is het ons jammer genoeg niet gelukt om een wedstrijd te winnen. We hebben wel weer mooie punten gescoord en spectaculaire acties gemaakt.

Het team en de begeleiding bedankt Jules voor zijn aanwezigheid, inzet en bijdragen aan de teamprestaties en de sfeer op zaterdag! Wat ons betreft kan je zo van de vereniging lid worden en meespelen. Verder gaat onze dank uit naar de ouders die geholpen hebben.

We hebben deze twee dagen ontzettend veel lol gehad en veel geleerd van elkaar. De sfeer was helemaal SUPER!!!! Daar zijn wij heel trots op!

Uitslagen zaterdag 9 september 2017
Crunch Zee – Disc Devils Twente (6-0)
Disc Devils Twente – Tijgers (0-6)
Disc Devils Twente – Crunch Zon (1-9)
Disc Devils Twente – Crunch Zand (1-6)

Uitslagen zondag 10 september 2017

UFO – Disc Devils Twente (6-1)

Disc Devils Twente – KBFS (2-5)
Disc Devils Twente – Crunch Zee (2-6)
UFO – Disc Devils Twente (6-2)

Lodi Meijer