Nederlandse Outdoor Competitie 2016 | Almere | Volwassenen

Zondag 22 mei 2016

Disc Devils Twente – Gronical Dizziness 14-11
De eerste wedstrijd van de dag was tegen de degradant uit de eerste divisie, Gronical Dizziness. Tijdens het begin van de wedstrijd was het effect van het vochtige weer gelijk merkbaar, hetgeen leidde tot onnodige drops van beide teams. Gelukkig wisten we door middel van een goede defense enkele breaks te creëren en een kleine voorsprong op te bouwen. GD herpakte zich echter goed en kwamen terug tot 6-6. Vervolgens wisten wij onze aanval te behouden en nog een break te pakken, waardoor we de halftime in gingen met een 8-6 voorsprong. De tweede helft mochten wij beginnen met aanval en de score die we hier uit wisten te maken, bleek uiteindelijk de doorslag. De rest van de wedstrijd ging qua punten zo goed als gelijk op met een uiteindelijke eindstand van 14-11. Met name de diepe worpen richting Jasper en Sem bleken meermaals een krachtig wapen waarop de verdediging van GD geen antwoord had.

Disc Devils Twente – Veenendaal Tijgers 15-11 
De tweede wedstrijd was tegen de Veenendaal Tijgers, dat na lange afwezigheid weer mee mocht doen in de 2de divisie. Met een vergelijkbare aanval als de onze (veel hucks) proberen ze hun snelle jongens te mobiliseren. Helaas voor hen, maar gelukkig voor ons kwamen de worpen meerdere malen niet aan, waarna wij onze aanval konden opbouwen. Als gevolg van een D-en-score van Alain met direct daarop een handblock-en-score van Cheryl wisten wij een klein gaatje te slaan. De rest van de wedstrijd ging vrij gelijk op, waarbij zij altijd de druk op de ketel hielden. De eindscore was 15-11.

Disc Devils Twente – Crunch 2 11-9 
De laatste wedstrijd was tegen Crunch 2. Ook Crunch 2 had hun eerste twee wedstrijden gewonnen, dus de wedstrijd had wel degelijk nog implicaties voor de playoffs. Inmiddels begon het licht te regenen, waardoor de toch al hoge luchtvochtigheid nog net een stapje erger werd. Crunch had deze dag maar negen spelers mee kunnen nemen, maar dit was op het veld niet te merken. Door middel van tactische timeouts wisten ze hun energie goed te sparen en ook al hadden wij meer wissels, hier konden wij geen profijt uit halen. Dit bleek temeer uit de 6-6 ruststand. In de tweede helft ging de snelheid van het spel aan beide kanten erg omlaag. Moegestreden door de lange dag en de zware omstandigheden werd het een echte wedstrijd op wilskracht. Met een score van 9-9 verstreek de tijd, waarna wij de 10-9 wisten te maken. Met een cap tot 11 hadden we de wedstrijd in eigen hand. Met nog een laatste inspanning wisten we ook dit punt te pakken om de wedstrijd met 11-9 te winnen.
 
Deze dag leverde ons dus drie mooie overwinningen op en dat betekent dat we tijdens de playoffs op de laatste dag nog steeds alle kans maken om in de top 4 te eindigen.