Vot Smiet’n
22 juni 2019

Vot Smiet'n Enschede Ultimate Frisbee
De eerste editie van ons jeugdtoernooi Vot Smiet’n (U17) vond plaats op zaterdag 22 juni 2019. Op het terrein van Sportclub Enschede werden op drie speelvelden de hele dag wedstrijden gespeeld. In een enkele round-robin streden zes teams om het eerste kampioenschap in Enschede. Het deelnemersveld bestond uit zowel teams uit Nederland (AUC met twee teams, UFO en Disc Devils Twente) als Duitsland (Colibris en CSI Kamen).

Vot Smiet'n Enschede Ultimate Frisbee

De dag was verdeeld in twee delen met ieder meerdere speelrondes. In het verlengde van de naam van ons toernooi hielden wij tijdens de lunchpauze een wedstrijd wie de frisbee het verste kon “Vot Smiet’n”. Ieder team mocht één speler kiezen uit hun team die hieraan mee ging doen. Elke deelnemer had drie pogingen. Met 57 meter was Matt Blasman van AUC degene die de titel van “Huckmaster” mee naar huis mocht nemen.

Bij aanvang van het tweede deel was het zeer spannend want er waren meerdere teams die het toernooi nog zouden kunnen winnen. Ondanks de warmte en de zon werd er dubbel zo fanatiek gespeeld en waren er mooie punten en strakke d’s te bewonderen. De eerste editie van Vot Smiet’n werd uiteindelijk gewonnen door CSI Kamen. Zij bleken op puntensaldo sterker dan AUC 1.

Vot Smiet'n Enschede Ultimate Frisbee

Het was een zeer sportief toernooi. Bij de prijsuitreiking bleek dat elk team mooie spiritscores had gegeven en dus ook gekregen! Met een minimaal verschil was UFO de winnaar van de Spiritprijs.

Het evenement werd afgesloten met een heuse wedstrijd Nederland – Duitsland. Spelers uit de verschillende teams speelden samen op een groot veld 7 tegen 7. Ook daar ging het er zeer vriendschappelijk aan toe met een overwinning van Nederland.

Na afloop was iedereen tevreden en konden we terugkijken op een meer dan geslaagde eerste editie van Vot Smiet’n.

Einduitslag:
1) CSI Kamen
2) AUC 1
3) Colibris
4) AUC 2
5) UFO
6) Disc Devils Twente

Spirit: UFO
Huckmaster: Matt Blasman

Vot Smiet'n Enschede Ultimate Frisbee