Paaseieren zoeken
12 april 2020

Disc Devils Twente Ultimate Frisbee Pasen
met schildering!

Het welbekende eieren zoeken van Pasen is meestal een familie-activiteit. Alleen, tijdens dit jaar van pandemie zitten familiebijeenkomsten er niet in. Nu kun je natuurlijk het verstopspelletje nog uitvoeren met degene(n) met wie je samenwoont – best heel leuk – maar wij hadden ook behoefte aan een versie XL!

De oplossing: met een groep verstoppen en zoeken zonder bij elkaar in de buurt te komen. De uitverkoren plek was de campus van de nu al een maand gesloten universiteit, waar om die reden geen kip  te bekennen was. Eieren daarentegen wel! Zo bleek..

Onze deelnemende haasjes verstopten elk drie eieren, en deelden foto’s van de schuilplekken via de ‘’Egg hunt’’ whatsapp group. En nadat alle foto’s erop stonden, was het zoeken geblazen.

De foto’s nauwlettend bestuderen en dan rondjes fietsen tot je waarneming klikt met een van de foto’s. De (ex-)UThaasjes waren beduidend in het voordeel, want die kennen de campus op hun duimpje (pootje ? 😉).  

Toch lukte het iedereen een paar schatten te bemachtigen. Waarvan sommige ook nog eens erg kunstig versierd!

Hatter Bunny ontdekt

Af en toe kruisten de hazenpaden, en het deed goed elkaars snoetjes weer even te zien. Wel was het behoorlijk fris, dus tegen het eind raakten we koud en klam. Maar na anderhalf zoeken zijn alle eieren gevonden. Zelfs de meest cryptische!

Het speuren viel in de smaak, dus wat mij betreft, volgend jaar weer – pandemie of niet. Uiteraard gepaard met het pannenkoekenfestijn, en misschien in een ander jasje.  Maar hoe precies.., daar gaan we eens een ei op leggen 🙂

Marthe

Twee superspeurneuzen