Verslag damescompetitie Utrecht 26 maart 2017

Ultimate Frisbee Damescompetitie Disc Devils Twente Vertigo Verslag damescompetitie Utrecht 26 maart 2017Damescompetitie outdoor 2017. Ja, daar gaan we aan meedoen! Samen met Vertigo hebben we een leuk team bij elkaar gebracht. Maar als de leeftijd varieert van 13 tot 46, de conditie van bijna niks tot heel goed, de Ultimate ervaring van nationaal team tot al jaren niet meer getraind en als sommige speelsters elkaar nog nooit gezien hebben, hoe maak je daar dan één team van?

Disc Devils Twente|Vertigo – fc Airborn (2-15)

Gewoon beginnen en steeds weer opnieuw proberen. Ieder punt begonnen we met evenveel enthousiasme en als een plan niet werkte, oefenden we het gewoon nog een keer. De eerste punten liep Airborn snel over ons heen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam er al meer structuur in en konden we 2 punten maken. De eindstand: 2-15 voor Airborn.

Disc Devils Twente|Vertigo – Crunch1 (2-15)

Na een flinke pauze begonnen we net zo energiek tegen Crunch1, maar wat waren zij snel! Een goede wedstrijd dus om onze zone te oefenen. En weer zag je ons team groeien. En toen ineens was daar die kans, waarbij de schijf vanaf de helft van het veld via 3 speelster in de eindzone kwam. Wat een teamprestatie! Euforie en emoties alom 🙂 De eindstand: 1-15 voor Crunch1.

Disc Devils Twente|Vertigo – Blue Dizziness (14-7)

En toen de laatste wedstrijd tegen Blue Dizziness met speelsters uit Zwolle en Groningen. In hun eerdere wedstrijden hadden zij vergelijkbare eindstanden gehaald tegen Airborn en Crunch1. Dit zou dus de spannende wedstrijd van de dag worden. Maar bij de start leek het of we onze energie in de eerdere wedstrijden verbruikt hadden. Het stond al snel 1-4 voor Blue Dizziness. Maar toen bleek onze veerkracht. We gingen er weer vol tegenin en uiteindelijk wonnen we met 14-7.

Helemaal kapot, maar ontzettend voldaan kijken we terug op een schitterende dag Ultimate en een enorme spirit in ons team.

Meiden bedankt! Ik kijk nu al weer uit naar volgende maand!

Simone Muskee