Verslag Indoor Jeugdcompetitie U17 Almere 10 december 2017

Ultimate Frisbee Indoor Jeugdcompetitie 2017 Disc Devils Twente Enschede
Gezien de weersvoorspellingen (hevige sneeuwval) vertrokken wij zondag al vroeg in de ochtend met de trein naar Almere. Onderweg vernamen wij dat één van onze tegenstanders geen team op de been kon brengen.De opzet van de competitiedag werd als gevolg hiervan aangepast. In plaats van drie langere wedstrijden (tegen drie verschillende tegenstanders) speelden we nu vier kortere partijen. Bij de nieuwe indeling moesten we wel twee keer tegen dezelfde tegenstanders spelen.Zowel Crunch Force als Veenendaal Tijgers waren allebei voor ons een maatje te groot. Wij hebben gestreden voor wat we waard waren. Bij vlagen lieten wij daarbij ook nog eens goed frisbeespel zien, maar helaas konden wij het niveau niet vasthouden.

We kunnen echter wel stellen dat wij onze doelstellingen hebben gehaald. Door goed tegenstand te bieden zijn wij niet compleet weggespeeld (ondanks dat de uitslagen anders doen vermoeden) en daarbij hebben wij ook mooie punten gescoord. De laatste wedstrijd tegen Veenendaal Tijgers hadden we eigenlijk gewoon moeten winnen.Crunch Force – Disc Devils Twente 7-2

Veenendaal Tijgers – Disc Devils Twente 8-1

Disc Devils Twente – Crunch Force 2-8

Disc Devils Twente – Veenendaal Tijgers 4-6De conclusie na vandaag is dat het duidelijk is dat ons spel op een aantal punten nog steeds voor verbetering vatbaar is, maar er wel een stijgende lijn in zit.Na afloop van de wedstrijden lag buiten inmiddels een dik pak sneeuw. Even sneeuwballen gooien, een groepsfoto maken en daarna door de sneeuw wandelen naar het station. De treinen hadden door de sneeuwval enige vertraging, maar het viel uiteindelijk best mee. Eenmaal weer aangekomen op het station in Enschede speelde Vera ter afsluiting (met swingend publiek) nog een deuntje op de piano die daar op het perron stond.Al met al weer een leuke, gezellige en leerzame competitiedag. 

De derde competitiedag is op 14 januari in Amsterdam.Lodi Meijer