Verslag Indoor Jeugdcompetitie U17 Assen 12 november 2017

Ultimate Frisbee Disc Devils Twente Enschede U17 indoorcompetitie Assen 2017Afgelopen zondag ging ons jeugdteam van U17 naar Assen voor de eerste competitiedag van het nieuwe indoorseizoen. De organisatie van deze dag werd verzorgd door Ultimate Frisbee vereniging Aurora uit Assen. In een mooie hal met een ietwat gladde vloer ging de competitie van start. Iedereen was natuurlijk benieuwd of we de stijgende lijn van het outdoorseizoen konden doortrekken.

De eerste wedstrijd tegen het thuisspelende Aurora ging echter kansloos verloren. Na vijfentwintig minuten stond de stand 10-1 op het scorebord. Wij werden op alle fronten afgetroefd. Wat de oorzaak hiervan was, was niet duidelijk. Het kon vanaf dit moment in ieder geval alleen nog maar beter worden.

Tegen Gronical Dizziness kwamen wij beter voor de dag. Het leek alsof iedereen weer wakker was. Er werden minder onnodige fouten gemaakt. Ook het scoren van punten droeg natuurlijk zijn steentje bij aan het groeiende zelfvertrouwen. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 8-4 verloren.

De laatste wedstrijd tegen Crunch Power verliep op gelijke wijze als tegen Gronical Dizziness. Het spelniveau bleef nagenoeg gelijk. Crunch Power maakte minder fouten en speelde een uitgekiende partij. Wij konden helaas niet genoeg weerstand bieden om het echt spannend te laten worden.

Om de dag af te sluiten werd er nog een wedstrijd gespeeld tussen twee mixed teams van Aurora, Gronical Dizziness en Disc Devils Twente. De wedstrijd, die eigenlijk alleen meer winnaars kende, werd in een SUPER sfeer gespeeld. Het was een mooie afsluiting van een competitiedag die genoeg stof tot nadenken heeft gegeven.

Op naar dag twee op 10 december!

Lodi Meijer