Verslag “Tatort 4” Kamen (Duitsland) 13 januari 2018

CSI Kamen Tatort 4 2018 Disc Devils Twente Enschede Ultimate Frisbee

Op uitnodiging van de Duitse frisbeevereniging CSI Kamen hebben wij op 13 januari 2018 met ons U17 jeugdteam meegedaan aan het door hun georganiseerde indoor jeugdtoernooi “Tatort”. Het was de eerste keer dat ons jeugdteam uitgenodigd werd om aan een internationaal toernooi mee te doen en iedereen was dan ook erg enthousiast.

Aangekomen in Kamen werden wij hartelijk ontvangen door Uwe (organisator) die minstens net zo enthousiast was over onze deelname als wij zelf. Ook onze tegenstanders vonden het geweldig dat wij naar Duitsland gekomen waren. Uiteraard waren wij nieuwsgierig naar het spelniveau en konden nauwelijks afwachten tot onze eerste wedstrijd zou beginnen. Vooraf hadden we onderling afgesproken dat wij ons uiterste best zouden doen om een goed resultaat te behalen (een spiritprijs moest toch zeker mogelijk zijn), maar het moest vooral leuk en gezellig zijn.

Dit laatste is zeker gelukt. We hebben samen ontzettend veel lol gehad. Aan de inzet heeft het ook niet gelegen, maar desondanks hebben wij helaas geen wedstrijd kunnen winnen. Over het gehele toernooi bezien hebben wij echter nog nooit zo goed gespeeld. Het publiek heeft mooie punten en onderscheppingen van ons gezien. Alleen de tegenstanders waren net iets slimmer met het uitspelen van de kansen. Al met al hebben we weer heel veel geleerd. En een spiritcirkel in half Duits en Engels is natuurlijk ook niet alledaags.

Einduitslag CSI Kamen Tatort 4 Disc Devils Twente Enschede

Op het eind kregen wij nog uitgebreid applaus, een eervolle vermelding en de SPIRITPRIJS uitgereikt. We gingen dus niet met lege handen naar huis!! Verder werden wij alvast uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen. Wat ons betreft gaan wij daar graag op in.

Iedereen die gereden heeft wederom bedankt! Hetzelfde geldt voor iedereen bij CSI Kamen: Es war SUPER!!!

Lodi Meijer